Ontdek deze indrukwekkende route in de regio Valencia

Ontdek deze indrukwekkende route in de regio Valencia met verborgen tunnels, hangbruggen en ongelooflijke uitzichten. In Chelva , een kleine gemeente in het binnenland van de provincie Valencia, ligt de Waterroute . Dit is een toeristische route die natuur en cultuur combineert. 

De route loopt door de oude stad , dus langs het pad kun je grote oude monumenten van groot belang zien, zoals de Emita de la Soledad, gebouwd op de eerste moslimmoskee van de plek. Ook opmerkelijk zijn de Arabische wijk Benacacira, de Joodse wijk Azoque en de Moorse wijk Arrabal.

Langs de route zie je prachtige verborgen tunnels en hangende bruggen . Daarnaast kun je ook het gedeelte van de rivier de Chelva zien , tussen de Olinches Electric Dam en de Fábrica de la Luz. 

ONTDEK DEZE INDRUKWEKKENDE ROUTE IN DE REGIO VALENCIA

Ideaal voor natuur- en geschiedenisliefhebbers

De Waterroute is een cirkelvormige route met een duur van 3 uur en een totaal van 12,12 kilometer met 250 hoogtemeters. Het is een eenvoudige en ideale route om met het gezin en kinderen van 6 of 7 jaar te doen. 

Daarnaast zijn honden toegestaan , behalve in het La Playeta-gebied, een ideaal zwembad om heerlijk te zwemmen. Om toegang te krijgen moet je een bedrag van € 1,- betalen.

De waterroute begint op de Plaza Mayor van Chelva. Je stijgt tot je de Fuente de Ollerías bereikt waar je de Puente del Hoyo kunt zien . Zodra u de brug bent overgestoken, vindt u de Banco del Montu en volgt u de aanwijzingen op het bord Puente Murte. Hoewel, voor degenen die last hebben van hoogtevrees, je het pad kunt nemen dat vlak naast de brug ligt. 

Booking.com

Zodra u de brug bent overgestoken of het pad bent overgestoken, afhankelijk van de gekozen optie, vindt u Casas Mozaira . Hier kunt u genieten van een aantal prachtige afgronden gelegen naast de route en de Camino de Chelva naar Bercuta. Op het kruispunt van deze twee paden ligt de Fuente Berra , beoordeeld als een van de beste wateren in de omgeving.

Volg dezelfde route tot je de Olivera Centenaria bereikt. We nemen het pad aan de linkerkant tot we omhoog gaan naar de Hermitage van San Cristóbal. Je moet voorzichtig zijn, want dit gedeelte is een beetje gevaarlijk, vooral voor de kleintjes. 

Het is tijd om af te dalen. Een paar meter van de kluis ligt de Geodetische Vertex, waar u een korte stop kunt maken om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. We dalen verder tot we de Camino del Pra -weg bereiken . Ter hoogte van een olijfboom neemt u het pad naar links tot u de rivier de Tuejar bereikt, waar u een goede duik kunt nemen en van het uitzicht kunt genieten. 

Om de route te vervolgen moet je teruggaan tot je de Olinches Tunnel bereikt . Eenmaal door de tunnel kun je naar beneden gaan naar het La Playeta-gebied. In de buurt vindt u de Fábrica de la Luz en de grotten van Montecico . Deze grotten werden bewoond tegen het einde van de Arabische overheersing (12e - 13e eeuw) en vele ervan werden gebruikt als graanopslagplaats en schuilplaats bij confrontaties. 

In La Playeta moet u de richting van de rivier volgen tot u de Molino Puerto bereikt , waar u kunt stijgen naar de wasserijen Embaraniz en Querefil. Deze plaats is goed met de auto te bereiken. Er zijn picknickplaatsen en  parkeerplaatsen voor auto's , motorfietsen en bestelwagens . 

De tarieven zijn:

- Personenauto's: € 5

- Motoren: € 2

- Bestelwagens: € 5

De middagtarieven zijn:

- Personenauto's: € 2 

- Motoren: € 1 

- Bestelwagens: € 2

Prachtig uitzicht, hangende bruggen en grotten

De Waterroute is een van de mooiste routes in de regio Valencia, en tegelijkertijd de meest onbekende . 

Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten via enkele verrassende hangbruggen . Het biedt de mogelijkheid om te genieten van  bronnen, fonteinen en grotten , zoals het geval is bij de Olinches-tunnel

Er is de mogelijkheid om andere routes te nemen, zoals de Romeinse aquaduct route Peña Cortada, gelegen in Calles. Die staat bekend om zijn fascinerende culturele erfgoed , zoals het Peña Cortada-aquaduct  en het natuurpark Chera - Sot de Chera. 

Te bereiken via:

Vanuit Valencia is de rit naar Chelva 56 minuten via de snelweg CV - 35. Vanaf Castellón de la Plana duurt het 1 uur en 22 minuten via de snelwegen AP - 7 en CV 35. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: