Bloeiende kersenbomen in Valle de Gallinera


de bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera

Bezoek eens de bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera in de provincie Alicante

Op een paar kilometers rijden van de badplaatsen Gandia, Dénia, Javea, Calpe en Benidorm vind je de Valle de Gallinera. Door de publicatie in een reismagazijn waarin aandacht werdt besteedt aan de bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallineradeze, in het binnenland van de provincie Alicante. Dat dit een van de mooiste plaats is om bloeiende kersenbomen te zien, is het aantal toeristen die dit prachtige gezich komen bekijken fiks toegenomen.

 Bezoek eens de bloeiende kersenbomen van de Valle de Gallinera - Beleef Spanje

De Valle de Gallinera is een gemeente in de regio (comarca) Marina Alta in het binnenland van de provincie Alicante met slechts 582 inwoners verdeeld over acht dorpen die voor een groot deel leven van de kersen. 

Volgens de burgemeesters van enkele dorpen komt de interesse voor deze regio geheel onverwacht en is men niet voorbereid op zoveel toeristen en bezoekers. Er zijn niet genoeg parkeerplaatsen bij de weinige uitzichtpunten die er zijn en er is meestal maar plaats voor een paar geparkeerde auto’s.

Daarom is het wellicht het beste om van de kersenbloesem show te genieten achter het stuur door rustig rond te rijden door een vallei die gelukkig langgerekt is waardoor er een goed overzicht is. De piektijd van de kersenbloesem is normaal gesproken tussen 15 en 22 maart, al zijn er op het moment van schrijven begin maart ook al diverse kersenbomen in bloei te zien.

Maar naast de bloeiende kersenbomen is het rijden langs de acht dorpen ook leuk. Het gaat om een korte 16 km lange tocht met als beginpunt Benirrama gevolgd door Benialí, Benissivà, Benitaia, Alpatró, La Carroja, Llombai (momenteel verlaten) en Benissili. Er zijn naast de velden met kersenbomen die in de Arabische (Moorse) tijd zijn aangelegd, ook diverse kastelen te zien zoals de Castillo de Benissili, het kasteel in Forna en in Benirrama.

Zonsondergang  

Twee keer per jaar staat bij een gat in de Penya Forada berg de zon perfect in lijn, iets dat dit weekend plaatsvindt op zondag 8 maart en de volgende keer in oktober dit jaar. Veel inwoners van de dorpen klimmen dan omhoog om het spektakel van de ondergaande zon rond 17 uur te zien bij het oude klooster van Benitaia. Meer informatie hierover is hier (in het Valenciaans) te lezen.

Op 15 maart om 10 uur vertrekt een wandeling langs diverse grotschilderingen waar je jezelf voor moet inschrijven.

Overnachten

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Vakantiehuizen


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie  naar Spanje

Dit is misschien ook interessant:

Wat gaan we ondernemen in Spanje?