Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het Cartuja-klooster in Granada

Het Cartuja-klooster is een van de meest representatieve werken van de Spaanse barok . De sierlijke decoratie van de kapellen, kamers en de grote kerk waarin het is gevestigd, maken het tot een van de belangrijkste bezoeken aan Granada. 

HET CARTUJA-KLOOSTER IN GRANADA

Het koninklijke klooster van Nuestra Señora de la Asunción de la Cartuja, op iets meer dan twee kilometer van het centrum van Granada, is een groot religieus complex dat drie eeuwen lang de kartuizer monniken huisvestte. Dit klooster is een van de belangrijkste werken van de Spaanse barok .

Booking.com

De soberheid van de buitengevel en de hoofdportiek contrasteren met de zorgvuldige interieurdecoratie , bereikt door schilderijen, fresco's, sculpturen, gewelven, polychroom hout en een groot aantal artistieke technieken.

Het klooster van de Cartuja werd gebouwd in de 16e eeuw en de werken waren pas twee eeuwen later klaar, dus het kloostercomplex combineert platereske, renaissance-, laatgotische en barokke stijlen .

Geschiedenis

Aan het begin van de 16e eeuw gaf de christelijke edelman Don Gonzalo Fernández de Córdoba, beter bekend als de Grote Kapitein, een deel van zijn land af voor de bouw van een klooster. Hoewel de edelman het project uiteindelijk negeerde, begon het klooster van de Cartuja in 1506 te worden gebouwd op een oude Arabische carmen .

De kartuizer monniken bewoonden dit religieuze complex totdat ze werden verdreven vanwege de confiscatie van de negentiende eeuw. De kartuizers werden onderworpen aan een gelofte van stilte en verlieten het klooster nauwelijks, dus brachten ze de dag door met bidden, mediteren en studeren.

In 1932 werd het klooster van de Cartuja uitgeroepen tot nationaal historisch-artistiek monument.

HET CARTUJA-KLOOSTER IN GRANADA

Kloosterkamers

  • Patio : het klooster is de patio in Arabische stijl die uitkijkt over het midden van het klooster, versierd met sinaasappelbomen en een centrale fontein.
  • Refter : het is de kamer waar de monniken aten en die vandaag een belangrijke collectie schilderijen van de kartuizer Juan Sánchez Cotán herbergt.
  • Kapittelzaal: het is de oudste kamer in het klooster en valt op door zijn geribbelde gewelf.
  • Kerk van de Assumptie : het is het meest indrukwekkende deel van het klooster. Het werd voltooid in de zeventiende eeuw, toen het grote altaarstuk werd geplaatst dat de kerk in tweeën scheidt. Op het hoofdaltaar staat een beeldhouwwerk van de Maagd van de Assumptie door José de Mora.
  • De kapel: het is een van de meest gedecoreerde ruimtes van het klooster. Het werd gemaakt door Francisco Hurtado en herbergt fresco's van de schilder Antonio Palomino.
  • De sacristie : deze zaal trekt de aandacht door de Arabische invloeden die ze vertoont in de decoratie van de koepel, versierd met pleisterwerk en inlegwerk.

Bezoek

Hoewel het Cartuja-klooster niet een van de beroemdste monumenten in Granada is , zijn we van mening dat het artistieke erfgoed dat het herbergt het een van de mooiste plekken in de stad is .  

 

Plaats

Paseo de Cartuja,

s/n, naast de Universiteit van Granada.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag en zondag: van 10.00 tot 20.00 uur 
Zaterdag: van 10.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur

 

Prijs

Algemene : 5 € (inclusief audiogids) 
Geaccrediteerde studenten: 3,50€
Kinderen onder de 12 jaar: gratis toegang

 

Vervoer

Bus : 8, U1, U2 en U3.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :