De 10 mooiste tuinen van Sevilla, Spanje


DE tien MOOISTE TUINEN VAN SEVILLA

Bezoek eens deze 10 schilderachtige tuinen van Sevilla

Sevilla is gezegend met exotische tuinen en arboretums en is een van de groenste steden van Spanje. Als aanvulling op de pracht van zijn sierlijke paleizen en kastelen, laten de onberispelijk onderhouden tuinen een blijvende indruk achter op reizigers die de oude hoofdstad van Andalusië bezoeken. Gevuld met mooie parken en sprookjesachtige tuinen bezaaid met citrusbomen, is het natuurlijke landschap van Sevilla net zo mooi als de architectuur. Van de officiële paleistuinen van Real Alcázar de Sevilla tot het groene María Luisa Park, lees verder voor onze gids over de prachtige parken en schilderachtige tuinen van Sevilla.

DE TIEN MOOISTE TUINEN VAN SEVILLA

Alameda de Hercules

Alameda de Hercules, gelegen in het stadscentrum van Sevilla, is een van de oudste openbaar toegankelijke tuinen in Europa. Twee imposante marmeren zuilen bewaken de ingang van het park, de blijvende overblijfselen van een Romeins paleis uit de 2e eeuw dat hier ooit stond. Volgens de Griekse legende werd de stad Sevilla gesticht door Hercules en zijn de zuilen versierd met zijn standbeeld en dat van Julius Caesar. De belangrijkste boulevard van het park, Paseo de la Alameda de Hercules, slingert langs de opgedroogde rivier de Guadalquivir, bezaaid met zilveren populieren en trapsgewijze waterfonteinen. Alameda de Hercules ligt in het noordelijke casco antiguo (historisch centrum) van de stad, tussen de wijk Guadalquivir en de Macarena.

 

Lokatie & Info

Alameda de Hércules, Sevilla,

Andalusië, 41002, Spanje

Bezoek website

Booking.com

Alamillo Park

Alamillo, dat een uitgestrekt stuk land tegenover de Alamillo-brug beslaat, is misschien niet zo visueel indrukwekkend als sommige van de parken waar Sevilla om bekend staat, maar het is een aangenaam groene, ruime ruimte die ideaal is voor picknicks of buitenactiviteiten. Gunstig gelegen, en bediend door cafés met openluchtterrassen, loopt de oostelijke kant van het park langs een waterstroom die aansluit op de rivier de Guadalquivir, met een vijver aan de westelijke rand.

 

Lokatie & Info

Calle Alamillo, Sevilla

Andalusië, 41092, Spanje

Tel: +34955516141

Bezoek website

 

 

Parque de María Luisa

Botanische tuin, museum, park

De bezienswaardigheid van Sevilla, Parque de María Luisa, werd aan de stad geschonken door de voormalige hertogin van Montpensier, María Luisa Fernanda de Borbón. Het middelpunt van het park is de Plaza de España, een knappe parade van renaissancistische / neo-Moorse gebouwen ontworpen door Aníbal González en ingericht met weelderige architectonische uitingen van rijkdom. Het thema gaat door in het park, met majestueuze waterfonteinen en paviljoens genesteld tussen oranjebloesem bomen en maquis struiken. Het meest prominente park van Sevilla, het Parque de María Luisa, wordt geflankeerd door de rivier de Guadalquivir. Reserveer een paar uur om het park en zijn architectonische schatten onder de knie te krijgen.

 

Lokatie & Info

Paseo de las Delicias, Sevilla

Andalusië, 41013, Spanje

Tel: +34955473232

Bezoek website

PARQUE AMATE

In het oosten van de stad vind je het Parque Amate (zo´n 33 hectare groot). Het was onderdeel van het Plan General de Ordenación Urbana (Ruimtelijke Ordening) van 1962, maar werd pas in 1987 geopend. Er is een grote straat van een dubbele rij bomen, een vijver met fontein en een halfrond plein. Er zijn verschillende bomen en planten te vinden, twee speelterreinen voor kinderen, verschillende fitnessapparatuur (leuk voor als je tijdens je vakantie nog een beetje wilt sporten!) en een restaurant.

 

 

Murillo-tuinen

botanische tuin

De tuinen van Murillo liggen verspreid over de gastronomische wijk Santa Cruz in de richting van de Plaza de España en bieden een aangenaam toevluchtsoord buiten het stadscentrum. Beroemd om zijn exotische soorten groenblijvende planten, is het park aangelegd met kleurrijk keramiek en fantastisch versierde fonteinen. De tuinen van Murillo zijn gewijd aan de lokaal gekoesterde 17e-eeuwse schilder Murillo in Sevilla en liggen naast de Paseo de Catalina de Ribera.

Lokatie & Info

Avenida de Menéndez Pelayo, Sevilla

Andalucía, 41004, Spanje

Tel: +34955471232

Bezoek website

 

JARDINES DE CRISTINA

Langs de Guadalquivir, bij de Puerta de Jerez, liggen de Jardines de Cristina, een kleine tuin met veel bomen, waar je op warme dagen goed de schaduw kunt opzoeken. Je vindt de driehoekige tuin tussen de Paseo de Cristina, de Avenida de Roma en de Paseo de las Delicias. De tuin is geopend in 1830 en heette toen Salón de Cristina, naar de vrouw van Koning Fernando VII. Het was een project om de rivier uit te breiden en te doen opleven.

 

Alcázar Palace Gardens

historisch monument

Verspreid over het prachtige Alcázar-paleis, bieden de paleistuinen een overvloed aan exotische flora, wuivende palmen en schitterende fonteinen. Bestaande uit verschillende verschillende tuinen - elk geschikt voor een koninklijk - weerspiegelen de thematische arboretums de historische invloeden op het paleis. De Cross Garden en de Moorse tuin zijn bijzonder opmerkelijk, evenals de Engelse tuin en de tuin van de markies van Vega-Inclán.

 

Lokatie & Info

Patio de Banderas, Sevilla

Andalucía, 41004, Spanje

Tel: +34954502324

Bezoek website

PARQUE DE MIRAFLORES

Het Parque De Miraflores ligt in het noorden van Sevilla en hier vind je het enige natuurlijke meer van de stad. Het is zo´n 940.000 m2 groot en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. In het park zijn veel oude overblijfselen te vinden. Zo liep er vroeger door het gebied een rivier, deze is opnieuw aangelegd. Er zijn paleolithische snijmaterialen gevonden bij een put, een Almohaden toren uit de dertiende eeuw en overblijfselen van een Romeinse villa van ongeveer 200 v.Chr. In het park vind je onder andere olijfbomen, granaatappelbomen en palmbomen.

 

Buhaira Gardens

botanische tuin

Deze tuinen liggen op een steenworp afstand van het centrum van Sevilla en dateren uit het bewind van Al-Mu'tamid. De oosterse tuinen zijn onderverdeeld in twee delen: een, in de schaduw van een paleis in Mudejar-stijl, heeft een gerestaureerd islamitisch zwembad omgeven door zoete dadel planten en mediterrane kruiden; de andere heet de Tuin van de Geschiedenis en is omzoomd met lange, gebeeldhouwde vijvers met veel banken. Beiden zijn in het stadscentrum.

Tip: ´s zomers worden hier veel voorstellingen gegeven tijdens de Noches de Verano en la Buhaira (de Buhaira Zomernachten).

 

PARQUE DE LOS PRÍNCIPES

Het Parque De Los Príncipes (Park van de Vorsten) is geopend in 1973 en genoemd naar Koning Juan Carlos en Koningin Sofia. Het is voornamelijk ontworpen als tuin en er zijn veel verharde paden, dus het is heerlijk om doorheen te lopen. Het is ongeveer 108.000 m2 groot en je vind er vooral veel rozen. Er zijn meer dan 6.000 rozenstruiken geplant, van 25 verschillende soorten uit de hele wereld. Er zijn ook veel verschillende bomen, waaronder sinaasappelbomen. Er is een kleine stroom dat uitkomt in een meertje, waar je pauwen, zwanen, eenden en een tuin kan vinden.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :