Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Grootste kerststal ter wereld staat in Alicante

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 07:47

De grootste kerststal ter wereld staat volgens het Guinness Record in Alicante. In 2023 stond in Alicante de grootste kerststal ter wereld en stond het daarmee in het Guinness World Records boek met de grootste en hoogste kerstbeelden. Deze kerststal bestaat uit zes grote figuren, namelijk Maria, Jozef, het kindje Jezus en de drie koningen, met figuren die  tot 10 meter hoog zijn. Dit ‘belén monumental’ is te bewonderen van  5 december t/m 6 januari.

DE GROOTSTE KERSTSTAL TER WERELD STAAT VOLGENS HET GUINNESS RECORD IN ALICANTE

Foto: elmundo.es

De grote kerststal van Alicante, die in het Guinness Book of Records staat, zal deze kerst niet op de ‘Explanada de España’ boulevard staan. De reden is dat de funderingswerken, die in september hadden moeten zijn afgerond, vertraging hebben opgelopen. ‘El Belén Gigante’ zal daarom terugkeren naar het ‘Plaza del Ayuntamiento’, of Stadhuisplein, waar ze oorspronkelijk stonden in 2020.

Booking.com

Tijdens de kerst in 2020 wist de gemeente Alicante het Guinness World Records boek te halen met het record voor hoogste kerstfiguren ter wereld. Twee jaar later zijn deze beelden van Jozef, de Maagd Maria en natuurlijk Kindje Jezus weer te bewonderen. Maar deze ‘belén monumentaal’ uitgebreid met de nog grotere beelden van de Driekoningen, Melchior, Gaspar en Balthasar. Het geheel is tussen 5 december en 6 januari te bekijken wie gezegd op het Stadhuisplein,

De kerststal van Alicante met Guinness-record heeft sinds vorig jaar drie nieuwe figuren, die van de ‘Tres Reyes Magos’ of Driekoningen Melchior, Gaspar en Balthasar, van meer dan tien meter hoog, die de Kerstgeboorte compleet maken De grootste kerststal ter wereld bestond al uit de figuren van Jezus, Maria en Jozef.

 

De Driekoningen zijn respectievelijk 16, 15 en 11 meter hoog, waarbij Balthasar de hoogste van de drie is, gevolgd door Caspar en Melchior. De hoogte van de drie wijzen uit het Oosten is vergelijkbaar met die van Jozef, de Maagd Maria en het Kindje Jezus, die 17, 10 en 3,25  meter hoog zijn.

De Grote Kerststal werd voor het eerst in 2020 in Alicante geplaatst. Begin december van dat jaar werd Alicante opgenomen in het Guinness Book of Records als The largest Nativity scene figurines. Dat jaar stond de Grote Kerststal op het Stadhuisplein. In 2021 werden de stukken overgebracht naar de Explanada de España, waar ze ook in 2022 stonden, maar toen was er een nieuwigheid. Sinds vorig jaar zijn de drie imposante figuren van Melchior, Gaspar en Balthasar te zien, van meer dan tien meter hoog, die zich voegden bij Jezus, Maria en Jozef.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :