Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De gemeentelijke kerststal van de stad Málaga

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 09:02

Toegang tot de gemeentelijk Kerststal van de stad Málaga is via de hoofdingang van het stadhuis en de uitgang via de Calle Roma. De gemeentelijke kerststal is te bewonderen in de Patio de Banderas. De gemeentelijke kerststal is tot 6 januari te bezoeken van 10.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur, behalve op 8, 9 en 10 december, wanneer vanwege filmopnamen de in- en uitgang via de hoofdingang zal zijn.

DE GEMEENTELIJKE KERSTSTAL VAN DE STAD MÁLAGA

De klassieke en monumentale gemeentelijke kerststal van Malaga, zoals traditie opgezet door het festival- en operationele diensten gebied, bevindt zich op de centrale binnenplaats van het stadhuis. Dit jaar is de installatie van een camera obscura die een oppervlakte van ongeveer 140 vierkante meter beslaat en die zorgt voor lichteffecten: dageraad lichten, nachtlichten, manen, sterrenhemels en muziek teruggevonden. Deze effecten zijn zowel in de ochtend- als avondshows te zien

Booking.com

Het loodgieterswerk is ook toegenomen , waardoor fonteinen, watervallen, molens en aquaducten zijn gecreëerd die ons herinneren aan het vitale belang van zorg voor water in deze bijzonder droge tijd. Als symbool hiervan wordt dit jaar beschut onder de boog van een brug van het hoofdaquaduct het Kindje Jezus geboren. 

In deze editie worden vier figuren uit de christelijke kunstcollectie die het stadsbestuur aan het uitbreiden is, vrijgegeven: een groep van drie herders voor de Annunciatie, een elegante Hebreeuwse vrouw en een jongen met biggetjes, de laatsten staan op een centrale markt vol met charme en perspectief. 

 

Wat de orografie van het land betreft, wordt deze kerststal ontmanteld en jaarlijks helemaal opnieuw opgebouwd, wat de mogelijkheid biedt om altijd nieuwe scènes te ontwerpen en daarom kunnen we, waar in voorgaande jaren bergen waren in deze, zeeën of woestijnen met piramides vinden, zijnde één reden te meer om te bezoeken, aangezien alles opnieuw uitgevonden lijkt. 

 

Dit jaar opent de Aankondiging aan de Maagd Maria het Bethlehem voor een kloof waar de herders met hun kuddes uit verre steden doorheen komen lopen op zoek naar bronnen en fonteinen. Bovenop deze pas staan de Drie Wijzen die te paard hoge en smalle bruggen oversteken om dichter bij het paleis van Herodes te komen, een symbool van macht in de Romeinse tijd. 

 

Tussen rijkdommen, circussen met gladiatoren, dieren en exotische beesten verschijnt het wrede toneel van de slachting van de onschuldigen . Daarna kunt u de stad Bethlehem zien, waar de Heilige Familie een herberg wordt ontzegd. Hier op een druk plein zijn scholen, bedrijven, tempels en verschillende ambachten vertegenwoordigd in een grote markt. Totdat het Egyptische tafereel is bereikt, wordt het nagebootst in een gebied dat altijd uitzicht biedt op een zee die verschijnt tussen bogen en steegjes. 

 

Deze matrozenveter is een knipoog naar het zeevarende Malaga waarin personages als de espetero, de biznaguero, de cenachero of stierenvechters voorkomen. Er zijn ook de Farola en de stranden met hun moraga's. 

 

Dus tot het bereiken van de bergen waar andere herders en hun Annunciatie zich bevinden met een nieuw lokaal detail gewijd aan de Fiesta de Verdiales. Ten slotte eindigt de scène van het gemeentelijk Bethlehem met een angstige vlucht naar Egypte , waar geen tekort is aan wolven, krokodillen en slangen, maar ook aan raadselachtige tempels, piramides en Afrikaanse steden. 

Stijl

De stijl van de kerststal is gebaseerd op het modernisme van Alicante van het begin van de 20e eeuw. Hij neemt als referentie de beeldhouwers uit Alicante, Vicente en Daniel Bañuls -vader en zoon-, en José Gutiérrez, een leerling van laatstgenoemde. Dit is hoe het wordt weergegeven in het beschrijvende rapport, geschreven door José Manuel García.

 

De gemeentelijke kerststal is te bewonderen in de Patio de Banderas. De gemeentelijke kerststal is tot 6 januari te bezoeken van 10.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur, behalve op 8, 9 en 10 december, wanneer vanwege filmopnamen de in- en uitgang via de hoofdingang zal zijn.

 

De feestverlichting van Málaga brandt dagelijks vanaf 18.30 uur. Op weekdagen tot 00.00 uur. In het weekend en voor feestdagen tot 02.00 uur.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :