CAMPINGs AAN DE COSTA BRAVA

Zoek je een Campingvakantie aan de Costa Brava? 

Zoek je een Campingvakantie aan de Costa Brava? Hier op Beleef-Spanje.nl vind je een selectie aan goede campings aan de mooie Costa Brava. Als je voor de Costa Brava kiest, dan kom je voor de zon, de zee en het strand. Het langgerekte zomerseizoen en de vele stranden zijn daar bijzonder geschikt voor. Vooral wanneer je van populaire, drukke badplaatsen houdt, zit je hier goed. Hier vind je camping vakanties aan de Costa Brava met veel Info, Inspiratie en Tips 

CAMPING VAKANTIE AAN DE COSTA BRAVA

camping Vakantie Costa Brava

Over meer dan 214 km strekt de Spaanse Costa Brava zich uit, van Portbou aan de Franse grens tot voorbij Blanes in het zuiden. Het belangrijkste kenmerk is – zoals de naam ’woeste kust’ al aangeeft – het ruige, met kloven doorsneden rotslandschap.

Booking.com

Kamperen aan de Costa Brava

Naast Mallorca is de Costa Brava het vakantiegebied met de grootste overnachting capaciteit in heel Spanje. Zo zijn er ongeveer 200.000 vakantiewoningen en vakantiehuisjes, circa 800 hotels en zo’n 110 campings. Het belangrijkste kenmerk is – zoals de naam ’woeste kust’ al aangeeft – het ruige, met kloven doorsneden rotslandschap.

Er bestaat een wereld van verschil tussen toeristische trekpleisters als Lloret de Mar en Pals, waar golfers van de landelijke rust genieten. Maar daarin schuilt juist het geheim van het succes van de Costa Brava: voor elke doelgroep is er wel een geschikte plek te vinden. Of je nu wilt overnachten in een comfortabel hotel, een vakantiehuis of op een camping, je vindt de ideale vakantie bij de ANWB. Laat je inspireren doordeze tips en boek je reis online.

 

Soorten campings Costa Brava

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen, met voor een deel uitstekend toegeruste campings, vooral in de streek van Sant Pere Pescador en Pals. Ook verder landinwaarts liggen er mooie campings in de Pyreneeën, in de nabijheid van een natuurpark of een kleine rivier. De prijzen kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de voorzieningen. Voor vakantiegangers die zonder tent of caravan reizen, zijn er op veel campings bungalows te huur.

 

Beste reistijd

De meeste campings zijn geopend in de periode van april tot oktober. Aan de Costa Brava heerst een aangenaam klimaat met warme zomers, matig regenachtige overgangsseizoenen en zachte winters. Zo kent juli een gemiddelde temperatuur van rond 28 °C, en januari altijd nog 12,7 °C. In het voorjaar kan het weer zeer wisselvallig zijn, zodat het strandseizoen – vooral in het noorden – pas in mei of juni begint en afloopt in oktober. Kenmerkend voor de kuststreek is de tramuntana, een sterke noordenwind die voor zowel koude lucht als heldere zonneschijn zorgt. De aangenaamste perioden zijn mei-juni en september-oktober, wanneer er een gematigde temperatuur heerst. In de wintermaanden doen de kustplaatsen leeg aan. Erg druk is het juist in de periode juli-augustus, wanneer de meeste toeristen uit het buitenland hier komen. Met het stijgen van de temperatuur gaan ook de prijzen omhoog.

 

Route naar de Costa Brava

Houd rekening met een reistijd vaneen tot twee dagen. Onderweg kom je veel tolwegen tegen voor de autowegen in Frankrijk en Spanje (die overigens wel gemakkelijk te betalen is met een creditcard). De kustplaatsen liggen allemaal ongeveer 30 km van de snelweg A7. Als je geen zin hebt in een lange autorit, maar wel je auto bij de hand wilt hebben, kun je vanaf Düsseldorf in Duitsland met de autoslaaptrein naar Zuid-Frankrijk reizen (Düsseldorf-Narbonne).

    Bron: ANWB CAMPING

    Misschien ook interessant :

    Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava?