REISINDRUKKEN van de badplaats L'Estartit

De Spaanse Badplaats L'Estartit is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Spanje onder de Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand. 

Reisimpressies van de badplaats L'Estartit - De badplaats L'Estartit behoort bij de gemeente Torroella de MontariDe kustplaats L'Estartit ligt in de provincie Girona aan de Costa Brava in de autonome gemeenschap Catalonië in Spanje. Hier vind je reisindrukken van de stad L'Estartit met veel Info, Inspiratie en Tips 

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS L'ESTARTIT

L'Estartit was in het verleden de haven van het buurdorp Torroella de Montgrí. Het werd meer dan eens bestookt door zeerovers die zich verschansten op de eilanden. Het voormalige vissersdorpje groeide door de aanwezigheid van een kilometerslang zandstrand (de baai van Pals) en de opening van diverse grote kampeerterreinen in de jaren 70 en 80 van de twintigste eeuw uit tot een populaire badplaats met onder andere een jachthaven, Club Náutico de Estartit.

 

Estartit is een dorp aan de Costa Brava die zich kilometers naar het binnenland uitstrekt, op slechts 45 km van Girona. De oorsprong van deze stad gaat terug tot de 17e eeuw, toen bekend werd dat vissers zich in dit gebied vestigden om gebruik te maken van de bevoorrechte visgronden. Geleidelijk groeide het uit tot een vissersdorp

Booking.com

Estarit maakt deel uit van het Paque Natural del Montrí, Illes Medes i Baix Ter. De belangrijkste bezienswaardigheden in de regio zijn vooral vanwege de natuurlijke schoonheid en de focus ligt vooral op het uitzicht op de baai, de Medes-eilanden en de hele natuurlijke omgeving.

 

Het spectaculaire landschap is een startpunt voor voortdurende ontdekkingen, verschillende routes met een rijk natuurlijk en historisch erfgoed, waar u kunt genieten van tal van activiteiten, zoals fietsen, wandelen of paardrijden, bezoeken aan charmante dorpjes en het hele jaar door genieten van een verscheidenheid aan evenementen en feesten, ongeacht het jaar.

Ontdek de stranden en schatten aan de kust van L'Estartit (Girona)

L'Estartit, het meest oostelijke punt van Spanje tussen het Montgrí-gebergte en de Middellandse Zee, is een van die streken met prachtige badplaatsjes en stranden die elke liefhebber zullen bekoren!

De lange kustlijn van L'Estartit biedt een gevarieerd landschap dat bestaat uit twee delen: een rotsachtig gebied (ongeveer 2/3), met veel baaien en verborgen strandjes, en voor de rest lekker brede zandstranden. Geniet optimaal van een vakantie in deze verrukkelijke streek 

 

Het levendige Platja Gran

De meeste bezoekers gaan naar Platja Gran, het eerste en belangrijkste strand dat je tegen zult komen en ook gemakkelijk bereikt. Het ligt voor de woonwijk van L'Estartit, met tal van voorzieningen: gratis rolstoelen voor op het strand, strandstoelen die je kunt huren, een kinderclub met activiteiten in juli en augustus,...

De officiële kinderclub van Platja Gran is de Mini Beach Club, met tal van leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 10. Het combineert spelletjes met educatieve activiteiten, zoals waterspelen, sport en workshops gericht op teamwork en de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden. Het ligt aan het stranddeel dicht bij de Avenida de Grecia.

 

Het rustige Els Griells strand

Het Els Griells strand is rustiger dan Platja Gran, vooral omdat het verder weg ligt van de meest bezochte plekjes en dichter bij het Ter Vell Natuurreservaat, een erg mooi gedeelte van L'Estartit.

De ligging van dit strand tussen het reservaat en de rivier Ter Vell is uniek en je kunt er genieten van watersport, zoals surfen of windsurfen. Of je kunt je te goed doen aan de zon met een cocktail in een van de twee zalige beach clubs. Vergeet zeker je camera niet, want het uitzicht op de Medes-eilanden en de bergketen rondom L'Estartit is adembenemend mooi! 

Het strand van Pals, Platja de Pals, is trouwens ook een fijn ongerept zandstrand met zicht op deze eilanden. Het biedt mogelijkheden voor watersport of wandelingen en een deel speciaal voor nudisten. Pals ligt maar op een kwartiertje rijden van L'Estartit

 

Het verborgen La Pletera strand

Het La Pletera strand ten slotte is een verborgen schat van L'Estartit. Het ligt namelijk in het Ter Vell Natuurreservaat zelf. Het is minder gemakkelijk toegankelijk, waardoor het beter geheim blijft. Prijs jezelf gelukkig dat jij hier nu wel van op de hoogte bent!

Hier in deze oase, verder weg van het centrum, kun je dit bijzondere strand ontdekken dat zomaar deel uitmaakt van een Programma voor Natuurbescherming voor het herstel van het natuurlijke erfgoed.

Ook andere Natuurlijke Landschappen en Monumenten maken deel uit van dit programma, zoals de duinen, meren en moerassen van de Baix Empordà.

De frisse lucht en natuurlijke schoonheid van La Pletera zullen je zeker deugd doen. Lig je niet graag lang stil op een strand, dat kun je natuurlijk ook een verfrissende duik nemen in het glasheldere water, beachvolley spelen in het zachte zand of je wagen aan een watersport als kitesurfen of surfen

 

De kleinere strandjes van L'Estartit

Naast de stranden hierboven vermeld, zijn er ook kleinere en minder bekende strandjes om te ontdekken en van te genieten. Hieronder vermelden we de strandjes in en rond L'Estartit die het meest de moeite waard zijn.

 

Cala Calella

Op een halfuur wandelen van de haven van L'Estartit. Vanaf het uitkijkpunt Els Arquets heb je een fantastisch uitzicht op de streek, helemaal tot aan de Medes-eilanden! Hoewel het rotsachtige strand misschien minder uitnodigend lijkt (als je enkel een handdoek bij hebt om op te zonnebaden), is het een bezoekje waard dankzij de interessante geologische formaties, zoals de Pou de la Calella.

 

Cala Pedrosa

Houd je van rustig afgelegen, zoek dan Cala Pedrosa op, een halfuurtje wandelen van L'Estartit. Dit intieme strandje is omgeven door hoge rotsen en pijnbomen. Vanaf het strand kun je ook wandelen naar het eilandje Pedrosa.

 

Cala Ferriol

De Cala Ferriol is nog zo een heerlijk plekje waar je in alle rust kunt zwemmen voor de kust van Montgrí. Op 45 minuten wandelen van het stadje.

Dit is maar een greep uit het aanbod, want er zijn nog veel meer fijne stranden in de omgeving van L'Estartit.

 

Wat is er te zien en te doen?

Het is een zeer klein dorp en daarom is het Plaza de la Vila het middelpunt van de stad. Hier bevindt zich de kerk van Santa Ana en een voetgangersstraat die een winkelgebied is, ideaal voor een wandeling in de middag.

De ongeveer 2,5 kilometer lange boulevard biedt een breed scala aan restaurants, terrassen en strandbars, waar u een comfortabele wandeling kunt maken die het hele gezin kan gebruiken.

In de oude binnenstad van l'Estartit ligt de levendige winkelstraat Santa Anna met kledingwinkels, souvenirs, bars en restaurants.

 

Natuurgebieden in l'Estartit

Het gebied van l'Estartit aan de Costa Brava heeft een unieke natuurlijke schoonheid. Sommige zijn natuurparken. We raden je ten zeerste aan om een bezoek te brengen aan de archipel van het zeereservaat Medas-eilanden, die op slechts 1 km voor de kust ligt en deel uitmaakt van het natuurpark Montgrí, de Illes Medes en de Baix Ter.

 

Een van de dingen die we het meest aanbeveel is snorkelen in de Illes Medes. Je hoeft geen buis of bril mee te nemen, ze lenen je alles, zelfs een vest voor kinderen of mensen die zich niet zo veilig voelen in het water, of een wetsuit als het water koel is. Je gaat er met de boot naartoe, duikt 50 minuten en keert terug. De omgeving is prachtig en de zeebodem is prachtig. De Aiguamolls de l'Empordà, tussen l'Estartit en Pals, zijn ook een bezoek waard.

 

Op korte afstand van de stad ligt de spectaculaire top van de Maura-rots. Hier ontspringt het Montgrí-massief en gaat het tot acht kilometer naar het binnenland, waar het de regio in Alto en Bajo Ampurdán scheidt. Hier in deze regio in de buurt van de Estartit dode kunnen bezoekers fiets- of wandeltochten maken die beginnen met een grote klim op slechts vijf minuten van het stadscentrum.

L'Estartit is een nautische bestemming

L'Estartit is een goede toeristische bestemming en biedt tal van watersportactiviteiten vanuit de nautische club: bootverhuur, freediving, waterskiën, visreizen, zeetochten voor het hele gezin, kajakken, duiken, zeilen, snorkelen en de nieuwste watersporttrends zoals flyfish, flyboarden, paddlesurfen, ... elke watersport die je maar kunt bedenken, kun je in l'Estartit beoefenen.

 

Wandelen in l'Estartit

En voor degenen die liever met hun voeten op de grond staan, zijn er tal van routes die vanuit l'Estartit te voet of met de fiets vertrekken. Op slechts 5 minuten van de stad ligt het Montgrí-massief op hun rug. Sommige excursies beginnen met het beklimmen van deze berg naar het binnenland en andere zijn veel eenvoudiger om langs de kust te lopen en door het natuurpark Montgrí te lopen.

Voor een klein dorp heeft L'Estartit de perfecte infrastructuur om elke zomer duizenden toeristen te ontvangen die het als vakantiebestemming kiezen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR TOSSA DE MAR  NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava

Dit Is misschien ook interessant: