Flamenco museum - Peña Juan Breva

Flamenco Kunstmuseum. Peña Juan Breva in het Spaans ‘Museo de Arte Flamenco de la Pena Juan Breva Malaga’

Flamenco Kunstmuseum. Peña Juan Breva in het Spaans ‘Museo de Arte Flamenco de la Pena Juan Breva Malaga’ is het resultaat van de onophoudelijke activiteit van deze Peña gedurende meer dan vijftig jaar, exclusief gewijd aan flamenco. Het museum heeft twee verdiepingen met verschillende kunstwerken, kostbare gitaren en vooral duizenden leistenen platen, evenveel vinylplaten, wascilinders en ontelbare opnames. Allemaal monothematisch over flamenco.

Flamenco Kunstmuseum. Peña Juan Breva

De verzameling

In het Peña Juan Breva Museum voor Flamencokunst worden meer dan 5.000 stukken tentoongesteld, waaronder een collectie van meer dan 2500 platen, een van de belangrijkste in Spanje met enkele exemplaren uit de 19e eeuw.

Je kunt ook meer dan 20 gitaren zien, die in sommige gevallen meer dan twee eeuwen oud zijn; voortplantingsapparatuur; affiches; Manilla sjaals; batas de cola, kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw en belangrijke bibliografische en fonografische collecties over flamenco.

Booking.com

De eerste verdieping is voor collecties. Schilderijen met verschillende technieken en stijlen, zoals schilderijen, tekeningen en aquareloliën, wekken het leven van flamencokunstenaars, personages of ruimtes op. De terracotta figuren die in de vitrines te zien zijn, zijn op hun beurt grafische voorbeelden van de dansers, hun kostuums en hun accessoires.

In dezelfde lijn staan ​​de Malaga-barro's uit de jaren 50 en 60 voor flamenco-feestvreugde met zangers, dansers, gitaristen of kleppers, zelfs de flamenco met een mantilla en de buste van een stierenvechter. We mogen de aanwezigheid van het Chinitas-café niet vergeten, waarvan een zijden pamflet bewaard is gebleven, zo populair ontmoetingspunt in de 19e eeuw en waarvan we de herinnering vandaag hebben als we door de Chinitas-passage lopen.

De tweede verdieping is het documentatie- en onderzoekscentrum van het museum. De kelder is gewijd aan de ontwikkeling van de flamenco-activiteiten van La Peña. Onder hen de lezingen over flamenco kwesties, de wekelijkse ontmoeting met een cante-, toque- of dansshow, allemaal rondom een ​​tablao in het midden van de kamer die je moet bezoeken.

De begane grond, of hoofdgebouw, herbergt de receptie, heeft een bar waar u de gastronomie kunt proeven en aan de muren worden meestal tentoonstellingen gehouden die verband houden met de flamencowereld.

Op de trappen die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden lees je de geschiedenis van flamenco. Lokale zangers en uit andere provincies die Malaga hebben gekozen om deze folkloristische representatie te leren en te verbeteren, zijn aanwezig tijdens de passage door deze stappen. Het is ook het geval bij bekende Malaga-zangerscafés uit het einde van de 18e en begin 19e eeuw of bij gitaarbouwers.

Ten slotte is de derde verdieping met het magazijn gereserveerd voor opnamekamers, audities, archieven en kantoren.

Gebouw

Dit gebouw is ook het hoofdkwartier van de Peña Juan Breva, gewijd aan een van de grootste flamencozangers uit Malaga. Het heeft een oppervlakte van 800 vierkante meter met vijf verdiepingen, vier bovengronds en één ondergronds, met een terras van 57 meter en een magazijn. Het is geleend door het Gemeentelijk Huisvestingsinstituut en werd in 2008 ingehuldigd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Peña Juan Breva.

 

Adres

Calle Ramón Franquelo, 4
29008 Málaga

Telefoon: 952221380

E-mail: contact@museoflamencojuanbreva.com

Web: www.museoflamencojuanbreva.com

Showschema: donderdag en zaterdag om 20.30 uur

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Málaga

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :