Fonteinen in Málaga

Fonteinen in Málaga - De stad Málaga heeft verschillende leuke en mooie pleinen met daarop vaak heel spannende fonteinen zeker als je eens goed kijkt naar de figuren waaruit de fonteinen zijn opgebouwd.

FONTEINEN IN MÁLAGA

Genua-fontein - Fuente de Génova

Genua-fontein op Plaza de la Constitución

Als je vanaf de haven via Dé winkelstraat Calle Larios loopt kom je vanzelf op Plaza de la Constitución in Málaga, dit is wel een van de mooiste pleinen die de stad rijk is.  Vanaf het terras van Café Central zie je aan de overkant een sproedelende fontein, dit is Fuente de Génova, of wel het Genua-fontein. Deze marmeren fontein stamt uit de 16e eeuw en is gebouwd in renaissancestijl het is van een onbekende ontwerper en man neemt aan dat hij in Genua ontworpen en gebouwd is.

Booking.com

Al hoewel het fontein al op verschillende locaties heeft gestaan tot de verbouwing van het plein in 2003, toen het uiteindelijk op Plaza de la Constitución wordt geplaatst. Het heeft ook een andere naam gekregen, Fuente de Carlos V, die de opdracht hiertoe heeft gegeven.

De onderste kom is 12-hoekig versierd met gezichten en ornamenten van het ionische type en scheidt ze op de hoekpunten met rozen in vier bloemblaadjes. In het midden van de fontein zie je een stengel die in verschillende lichamen is verdeeld.
Aan de basis bevinden zich drie zeemeerminnen met gevorkte staarten die hun handen met bloemkronen verbinden. In het volgende lichaam drie vrouwenfiguren gedeeltelijk bedekt met een doek vergezeld van dolfijnen.
In het bovenste gedeelte bevindt zich een tweede beker waaruit 8 waterpijpen komen en waarop drie figuren rusten, waaronder Neptunus met een drietand vergezeld van een dolfijn. De bovenste kom wordt gevormd door drie kinderen,  en bekroont met een adelaar die via zijn bek water spuit.

Plaza de la Constitución was tot de 15e eeuw het historisch hart van de stad Málaga en had in de loop der jaren verschillende namen zoals: Centraal Plein  en Plein van de vier straten. Pas in 1812 kreeg het zijn huidige naam Plaza de Constitución. Tot 1869 was hier ook het gemeentehuis, gevangenis en het gerechtsgebouw gevestigd

Dit plein is nog steeds een centraal punt bij belangrijke manifestaties zoals Semana Santa en de Feria.

Plaats:

Fuente de Génova

Plaza de la Constitución,

29005 Málaga, Spanje

Fontein van de drie gratiën

Het is gebouwd in gietijzer en is het werk van ingenieur José María Sánchez. Het werd in de 19e eeuw geïnstalleerd in de Alameda Principal, vervolgens op de Plaza de la Marina en uiteindelijk aan het einde van de Paseo del Parque, op de Plaza del General Torrijos, waar het zich nu bevindt.

De fontein bestaat uit drie lichamen en twee kopjes waarin de drie klassiek geïnspireerde vrouwelijke figuren uit marmer en gekleed in tunieken en landbouwwerktuigen opvallen, een roeispaan en de hoorn des overvloeds als een allegorie van vruchtbaarheid en beschermende nimfen van het water snoepgoed. Het voetstuk is driehoekig van vorm en daarop zijn verschillende kinderen uitgesneden die op zwanen en guirlandes zitten.

Fontein van de drie Gitanillas

Dit fontein is gebouwd in regionale stijl, staat op de Glorieta del Poeta Manuel Alcántara. Het werd ontworpen in 1959 en de bouw eindigde in 1960

Fontein van de drie Gitanillas is uit steen van El Torcal de Antequera gehouwen , werd ontworpen door Morilla en Ortega in 1959 en gehouwen door  Adrián Risueño Gallardo  in 1960. De fontein imiteert de structuur van de  Fuente de las Tres Gracias  en bestaat uit drie lichamen en twee kopjes waarin de drie vrouwelijke figuren in Andalusische kleren uit deze tijd opvallen , met waaiers en kostuums.

Deze fontein bevond zich  tot 2002 op de  Plaza de la Constitución , toen bij de restauratie van het plein, vanwege zijn grote afmetingen, werd besloten hem te verplaatsen naar de rotonde van Poeta Manuel Alcántara , aan de  Avenida de Andalucía.. Deze rotonde vormt een belangrijke as waar de Avenida de Andalucía , Calle Armengual de la Mota en Callejones del Perchel samenkomen .

Vanwege de vertraging en de talrijke problemen bij de werkzaamheden van de metro van Malaga, bleef de fontein bijna een decennium lang verborgen in gemeentelijke pakhuizen.

Wat gaan we ondernemen in Málaga

Dit Is misschien ook interessant: