De mooiste uitzichtpunten van Málaga

Gepubliceerd op 25 december 2020 om 17:48

De mooiste uitzichtpunten van Málaga

Het navigeren door de stad Málaga kan zeker de eerste dagen best een beetje moeilijk zijn; je oriëntatie is nog niet helemaal 'je van het' en Google Maps wordt nog regelmatig geraadpleegd. Weet je wat het beste hierbij helpt? De stad eens van bovenaf te bekijken. Daarom hier een paar mooie uitzichtpunten in Málaga

Beleef Malaga

Op warme dagen raden we je aan om vroeg op pad te gaan; deze klim wil je zeker niet in de bloedhitte doen. Dit kan via de meest populaire versie, de trappen aan de zijkant van het kasteel. Wie liever in de schaduw loopt, kan kiezen voor een alternatieve route door het bosrijke gebied aan de andere kant van de berg. Meer over deze route weten? Check ons artikel over budgetproof Málaga.

Booking.com

Trotseer eens een tocht naar het kasteel

Eén van de must-sees van Málaga is Castillo de Gibralfaro, een kasteel dat je vanaf veel punten van de stad ziet liggen. De heuvel (waarop het kasteel ligt) bevindt zich zo’n 130 meter boven de stad en je bent daardoor gegarandeerd van een geweldig uitzicht over het historische centrum en de haven van Málaga.

 

Beklim het kasteel overigens niet alleen voor het geweldige uitzicht, maar ook voor het kasteel zelf. Het was van oorsprong een vesting van de Feniciërs, maar werd in de 14e eeuw omgebouwd tot een Arabisch kasteel. En sla het grote plein nabij het kasteel niet over; ook vanaf hier heb je een geweldig uitzicht!

Ongeacht voor welke heenroute je kiest, daal wel altijd af via de trappen. Niet alleen is het uitzicht vanaf hier ook geweldig, je komt dan vanzelf uit bij het Alcazaba. Dit is één van de andere hotspots van Málaga.

Beklim de kathedraal van Málaga

Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden in het oude centrum is de Kathedraal van Málaga. Men startte al in de 16e eeuw met de bouw en men werkte er gedurende 250 jaar aan (en nog steeds is hij eigenlijk niet helemaal af). De lange periode heeft overigens wel gezorgd voor de charme van de kathedraal; je herkent er een mengelmoes aan bouwstijlen in.

Extra bijzonder maak je een bezoek aan deze kathedraal als je je opgeeft voor een tour die je via (wentel)trappen naar het dak brengen. Een geweldig uitzicht is gegarandeerd! En ook het dak zelf is prachtig. Een kaartje voor de tour, die meerdere keren per dag plaatsvindt, kan je trouwens kopen bij het bisschoppelijk paleis tegenover de kathedraal.

Vanaf jouw kamer uitzicht op de kathedraal? Een deel van de kamers van Petit Palace Plaza Malaga Hotel kijkt uit over het imposante gebouw. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zonnige patio en gratis leenfietsen.

Geniet van een drankje vanaf de 15e verdieping

Mooiste uitzichtpunten Málaga: kathedraalBest of both worlds: een uitzicht waar je u tegen zegt en een cocktail in je hand. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Plan een bezoekje aan het dakterras van AC Hotel Malaga Palacio in. Hoewel dit hotel nabij de kathedraal ligt, kan het toch weer heel andere plaatjes opleveren.

Het hotel beschikt over een dakterras op de 15e verdieping, waar je ook als niet-gast terecht kunt. Toegang kost je weliswaar ca. € 8,- maar daar krijg je wel een gratis drankje voor terug.

Waar je qua uitzicht op kunt rekenen? Aan de ene kant kijk je uit over de Gibralfaro berg en het Alcazaba, aan de andere kant heb je zicht op de kustlijn en de haven.

Nog meer mooie uitzichtpunten in Málaga

 

  • Verlaat het centrum van Málaga en reis naar het noorden voor een bezoek aan de botanische tuin van de stad. Niet alleen vanwege de tuinen zelf; de hogere ligging zorgt voor een mooi uitzicht over de Spaanse stad.

 

  • Plan een bezoek aan het Picasso Museum in. Vanuit een van de torentjes die het gebouw rijk is, kan je ook op een bijzondere manier genieten van uitzicht over het oude centrum van Málaga.

 

Voor welke uitzichtpunten in Málaga ga jij?

Dit Is misschien ook interessant: