Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


 plein - PLAZA FÉLIX SÁENZ in Málaga

Ontdek, beleef en geniet van dit heerlijke plein "Plaza Félix Sáenz" in Málaga . Het Plaza Félix Sáenz ligt in het centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt direct aan calle San Juan, Puerta del Mar en Calle Nueva.

Plaza Félix Sáenz

Je vindt dit plein in hartje Málaga

Ontdek, beleef en geniet van de lieftallige pleinen en pleintjes in het historisch centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt midden in de stad Málaga. Waar de winkelstraten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar bij elkaar komen. Waarbij vooral Puerta del Mar in het oog springt met zijn hoge palmbomen. 

Booking.com

Op Plaza de Felix Sáenz vind je ook een geweldig gerestaureerde warenhuis uit de late 19e eeuw. Dit Geliefde winkelcentrum werd eerst door H&M gerund maar nu zit er geloof ik drogisterij in, dit schitterende gebouw is een mix van mediterraans modernisme en neo-barok.

Het plein, voorheen bekend als de Alhóndiga, is genoemd ter ere van Félix Sáenz Calvo, een koopman uit Rioja die plaatsvervangend burgemeester van de gemeenteraad en senator voor het leven van het Koninkrijk werd. Tussen de gebouwen eromheen valt het gebouw van de voormalige Félix Sáenz-pakhuizen op, een van de meest prachtige modernistische werken in de stad.

In het jaar 2000 werd het werk ‘gouden vogelkooi’ , van de Catalaanse beeldhouwer Jaume Plensa, op het  plein geplaatst.

PLAZA FÉLIX SÁENZ - MÁLAGA

Foro: trekearth.com

Op Plaza de Felix Sáenz vind je ook een geweldig gerestaureerde warenhuis uit de late 19e eeuw. Dit Geliefde winkelcentrum wordt ondertussen door H&M gerund, dit schitterende gebouw is een mix van mediterraans modernisme en neo-barok.

Café & Churrosbar Casa Aranda

Iets verderop in een zijstraatje vind je het bekende Café & Churrosbar Casa Aranda. Waar je van een verrukkelijke en typische Spaanse specialiteit genieten; churros con chocolaad. De zoete en dikke chocolademelk smaakt lekker samen met typisch Andalusische churros.

Ben je moe geworden van het winkelen? Dan kun je op Plaza Félix Sáenz op een van de terrasjes iets drinken en naar het winkelende publiek kijken.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :