10 pleinen in de provincie Malaga


Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga 

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga. Sommige hebben een unieke vorm, andere hebben een panoramisch uitzicht en sommige hebben historische gebouwen. In een korte rondleiding door het binnenland en de kust zijn er veel emblematische pleinen die het hart van veel steden vormen en die toeristen boeien.

TIEN MOOISTE EN LEUKSTE PLEINEN IN DE PROVINCIE MALAGA 

Beeld/Turismo Torrox

Met veel historie, aangelegd of naast belangrijke monumenten. Dit zijn enkele van de meest unieke pleinen in de provincie. Naast een deel van de hoofdstad, zoals die van de grondwet of die van Merced, zijn er in de rest van het grondgebied van Malaga veel open stedelijke ruimtes die een bezoek waard zijn tijdens een vakantie.

Booking.com

Sommige hebben een unieke vorm, andere hebben een panoramisch uitzicht en sommige hebben historische gebouwen. In een korte rondleiding door het binnenland en de kust zijn er veel emblematische pleinen die het hart van veel steden vormen en die toeristen boeien. In bijna alle gevallen hebben ze meestal een restaurant of bar waar je de lokale keuken kunt proeven.

Torrox - Plaza de la Constitución (bovenste foto)

In het centrum van Torrox Pueblos valt het zenuwcentrum op, een semi-voetgangersgebied waar vandaag kleurrijke paraplu's schijnen, ideaal voor de heetste dagen van het jaar. Dankzij zijn grootte is het een van de drukste plekken in de stad. Het ligt heel dicht bij de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación, die vanaf daar te zien is. Binnenin valt de buste op van Almanzor, een historisch personage, die volgens sommige stellingen in Torrox geboren zou kunnen zijn.

Archidona - Plaza Ochavada

TIEN MOOISTE EN LEUKSTE PLEINEN IN DE PROVINCIE MALAGA 

Beeld/ Plaza Ochavada, Archidona/ Wikipedia

Het is een van de meest originele die in het binnenland te vinden is, niet alleen van Malaga maar van heel Andalusië. De originaliteit ligt in de perfecte combinatie van stijlen die zo verschillend zijn als de achttiende-eeuwse Franse en Andalusische mudejar. 

Zo bevindt zich in het hart van de stad deze originele architecturale ruimte, die zijn naam dankt aan de acht zijden die het heeft. Het is een zenuwcentrum voor de inwoners van Archidona, omdat het autovrij is, waardoor het gemakkelijk is om te genieten van de terrassen van de restaurants, waaronder de Arxiduna. Het plein is iets meer dan twee eeuwen oud en werd gebouwd als arena.

Estepona - Plaza de las Flores

TIEN MOOISTE EN LEUKSTE PLEINEN IN DE PROVINCIE MALAGA 

Beeld/Turismo Estepona

In de 'Tuin van de Costa del Sol', het motto waarmee het historische centrum van Estepona vandaag de dag bekend staat, schittert de Plaza de las Flores, die al vele jaren zowel een centrale fontein als talrijke planten heeft die frisheid geven aan deze voetgangerszone gebied vanuit het hart van de gemeente. 

De oorsprong als stedelijke ruimte moet worden gezocht in de 19e eeuw, toen de stad begon te groeien en een centraal plein nodig had. 

Tegenwoordig zijn er enkele constructies uit die tijd en zelfs enkele openbare gebouwen bewaard gebleven. 

Het is een plek om te rusten en te genieten van de tuinen. Onder zijn curiositeiten zijn de vele namen die het in de afgelopen twee eeuwen heeft gehad, zoals de Nieuwe, de Gevangenis of de Grondwet.

Antequera - Plaza del Coso Viejo

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

Beeld/ turismo Antequera

Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste open ruimtes die de monumentale stad Antequera heeft. Daarin is het Stadsmuseum, waar El Efebo de Antequera is gevestigd. Deze historische en artistieke collectie bevindt zich in het majestueuze gebouw van het Palacio de Nájera. 

Een andere opmerkelijke constructie op dit plein is het klooster van Santa Catalina de Siena. De rest van de gebouwen die het plein beschutten, misstaan ​​stedelijk gezien niet. In het voetgangersgedeelte van het plein zie je een ruitersculptuur van de Infante Don Fernando en een fontein waar de vier elementen worden gesymboliseerd: water, vuur, lucht en aarde. In die tijd stond deze open ruimte bekend als de Plaza de las Verduras, omdat er een groente- en fruitmarkt was.

Marbella - Plaza de los Naranjos

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

Beeld/ Planet Marbella

Deze stedelijke en voetgangersruimte dankt zijn huidige naam aan de citrusbomen t, die een palmboomgaard vervingen, die eerder de primitieve paardenkastanjebomen had vervangen. 

Tegenwoordig is het het hart van de stad voor Marbellans en een aangename verrassing voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken. Zelfs de monumenten die zich het dichtst bij het plein bevinden, zoals de kerk van La Encarnación of de muren van het oude kasteel, kunnen dit architecturale juweel van de Costa del Sol niet overtreffen.

U kunt er zeer oude gebouwen zien, zoals het Casa del Corregidor of het gemeentehuis. De oorsprong van het vierkant is veel eerder dan beide. In feite is het tegenwoordig bekend dat na de verovering van Marbella door de troepen van koning Ferdinand de Katholiek, het belangrijkste verstedelijkingswerk van die tijd werd ondernomen om een ​​groep straten van zuurstof te voorzien:

Vélez-Málaga - Plaza de San Francisco

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

In het centrum van de 'hoofdstad' van de Axarquia zijn verschillende vierkanten, hoewel een van de meest unieke noch rond, noch vierkant, noch rechthoekig is. Dit is degene die werd gedoopt als San Francisco, als zodanig bekend omdat het oude klooster met dezelfde naam daar stond. 

Eigenlijk lijkt het een kruispunt in het historische centrum zelf. In dit gebied, dat gedeeltelijk voetgangersgebied is, sluit het in feite met slechts een paar stappen aan op het zogenaamde Casa de Cervantes en het Palacio del Marqués de Beniel, twee van de architecturale juwelen van de gemeente. Vreemd genoeg stond voor het eerste van de twee gebouwen de San Francisco-fontein, die oorspronkelijk werd gebouwd voor het gelijknamige plein.

Benalmádena - Plaza de España

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

Beeld/ Viajando por el mundo mundial

Je kunt het stedelijke centrum van Benalmádena Pueblo niet bezoeken zonder door het hart te gaan, waar de Plaza de España schittert. 

In deze stedelijke ruimte bevindt zich het huidige embleem van de gemeente, het beeldhouwwerk van La Niña de Benalmádena, het werk van de kunstenaar Jaime Pimentel. Gelegen daar sinds de vorige eeuw op een fontein wordt door veel bezoekers beschouwd als het 'Manneken Pis' van de Costa del Sol.

De goede sfeer van restaurants en de netheid van het plein maakt het bijna het hele jaar door een zeer populaire plek.

Ronda - Plaza de María Auxiliadora

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

Beeld/ Nomads Travel Guide

Dit plein, ook bekend als El Campillo  is niet het grootste, maar wel een van die met het mooiste uitzichtpunt op de monumentale stad Ronda. Vanaf daar kun je de beroemde Taag over de Nieuwe Brug zien. 

Het is zelfs mogelijk om een ​​prachtige route te ondernemen waarmee je dat embleem van de 'hoofdstad van de Serranía' vanuit een ander perspectief kunt zien. 

Een andere attractie van deze kleine stedelijke ruimte is dat het aansluit op een van de meest charmante delen van het historische centrum, aangezien u op slechts een steenworp afstand het Casa del Gigante, het Mondragón-paleis of het Joaquín Peinado-museum kunt zien.

Benagalbón, Rincón de la Victoria- Plaza de las Flores

In de stedelijke kern die heeft geleid tot wat nu de gemeente Rincón de la Victoria is, bevindt zich een van de meest emblematische pleinen van de Axarquia. Het staat bekend als de Plaza de las Flores, het is niet de grootste in de regio, maar het heeft een onvergelijkbare charme. 

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

Beeld/El Rin con habla

Van daaruit komt de reiziger het meest traditionele deel van deze hoekstad binnen. De stedelijke ruimte, die autovrij is, wordt aangeboden om te wandelen en te ontspannen met zijn tuinen..

Álora - Plaza Baja de la Despedía

Tien mooiste en leukste pleinen in de provincie Malaga

De merkwaardige naam van deze stedelijke ruimte is te danken aan een van de meest emblematische momenten van de Goede Week in Álora, aangezien daarin de 'Señor de las Torres' en de Virgen de los Dolores, de twee meest gerespecteerde beelden, elkaar ontmoeten en daarna weer verder gaan. 

Dit gebeurt op dit plein dat toevallig het oudste van de gemeente is. Het is niet voor niets dat er de majestueuze parochie van La Encarnación staat, die wordt beschouwd als een van de grootste tempels in de provincie Malaga. Bovendien is deze ruimte van oudsher het epicentrum van de Fiesta de las Sopas Perotas.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR PROVINCIE MALAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Diariosur.es- Author: Javier Almellones

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :